Is er iets aan de hand met jouw baby?

Voor de meeste ouders is een baby krijgen een gelukkige gebeurtenis. Als alles goed gaat, kan je je baby troosten, komt hij goed bij en slaapt hij goed. Op deze manier krijg je zelfvertrouwen in je ouderschap en kan je een positieve band opbouwen met je kindje. 

Sommige baby’s lijken echter ontroostbaar, eten niet goed, willen niet slapen. Je voelt je machteloos en het lijkt misschien dat dit aan jou ligt. Het is mogelijk dat je uitgeput geraakt. Als je baby veel huilt, is het moeilijker om je een goede mama of papa te voelen en een goede band op te bouwen. Heel wat ouders voelen zich hierover schuldig.

Iedereen kan zijn draagkracht overschrijden. Je krijgt steeds meer het gevoel te falen en de baby tekort te doen. Dit is een sterke risicofactor om een postpartum depressie te ontwikkelen. Het is belangrijk om snel hulp te zoeken om te vermijden dat de relatie met je baby niet verder in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Wat is een huilbaby? Waarom huilt je baby? En wat kan je eraan doen?

Meer informatie over huilbaby’s vind je op volgende websites:


Moeder & Baby maakt deel uit van

Emmaus
PC Bethanië


Deze website werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cera’

Cera


Moeder & Baby is een samenwerkingsverband tussen

Riziv, comité voor geneeskundige verzorging, Vlaamse Overheid, Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis en psychotherapeuten op zelfstandige basis.