Nieuws

14/12/2017

Filmvertoning 'Das Fremde in mir'
22 maart 2018 - 18.30u

Dit met veel juistheid en empathie vertelde drama tackelt een onderwerp dat nog altijd in de sfeer van de sociale taboe zit: de postpartumdepressie, angsten, twijfels en hulpeloosheid van een jonge vrouw die pas bevallen is van haar eerste kind. Een vrouw die wegzakt in een crisis en die overstuur raakt omdat het gevoel van moederliefde bij haar uitblijft. Dit intieme psychodrama is een intens emotionele en rijk ...

6/12/2017

Postpartum psychose

Dokter Kristiaan Plasmans spreekt over postpartum psychose

13/06/2017

Zorgneticuro op bezoek

Zorgnet Icuro bezocht MoederBaby en maakte het volgend filmpje, zeker kijken!: http://www.zorgneticuro.be/videos/actua-zorg-moeder-baby-psychiatrisch-ziekenhuis-zoersel

 

15/11/2016

Moeder & Baby in DeMorgen

'Het zou volgens de boekjes een pastelkleurige periode moeten zijn, met kraambezoeken en suikerbonen en tonnen vol geluk. Maar minstens één op de tien vrouwen dondert hard van haar roze wolk. Wij gingen op bezoek in Bethaniënhuis, een centrum in Zoersel waar kersverse mama’s met psychische problemen terechtkunnen. Samen met hun baby.' Een reportage van Els Maes.

15/11/2016

Perinataal zorgpad

Op 1 juni 2017 startte Helga Peeters als coördinator van het pilootproject 'perinatale geestelijke gezondheidszorg voor de provincie Antwerpen'. Door de bijzondere expertise van Moeder & Baby is het project voor de provincie Antwerpen in PZ Bethaniënhuis gehuisvest. 

Het doel van het project is de uitbouw van een regionaal zorgpad voor de detectie en behandeling...

12/02/2016

Filmvoorstelling ‘Das Fremde in mir’

Op 2 december 2016 kwamen 150 geïnteresseerden naar de filmvertoning van de Duitse film ‘Das Fremde in mir’. Deze film uit 2008 gaat over postpartum depressie en werd ingeleid door psychologe Marijs Lenaerts.2
4
6
1
3
5


Over Moeder & Baby

Een baby krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Je maakt als jonge moeder in korte tijd veel veranderingen door: lichamelijk, hormonaal, emotioneel en relationeel. Hierdoor ben je kwetsbaar. Moeder & Baby is een plaats waar moeders met psychische problemen in de periode rond de bevalling samen met hun baby terechtkunnen. De behandeling richt zich zowel op het verminderen van jouw psychische klachten als op de ondersteuning van de relatie met je baby. 

We streven naar een kortdurende behandeling in nauwe samenwerking met betrokkenen, zoals je partner, familie of andere hulpverleners.

Het team van Moeder & Baby bestaat uit verschillende disciplines en werkt samen om jou, je baby en je gezin zo goed mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van je specifieke noden en verwachtingen wordt samen met jou een behandelprogramma opgesteld.

Over Moeder & Baby

 • Huilbaby

  Ik was zo moe en had zoveel van mezelf gegeven. Maar dat leek me nog niet voldoende. Ik dacht dat mijn prille gezin beter af was zonder mij.

  Huilbaby
  Kim
 • Babyblues

  Ik kon niet meer inslapen, was heel angstig en wist niet meer wat te doen. Ik dacht dat ik het niet kon, mama zijn.

  Babyblues
  Anouk
 • Postnatale depressie

  Ik herinner me het moment dat Anouk samen met Lia naar Moeder & Baby vertrok nog goed. Het gevoel was dubbel: verdriet en tegelijkertijd opluchting en hoop. Wat me hard raakte, was het lege wiegje thuis.

  Postnatale depressie
  Gerald

Hulp nodig?

Vermoed je dat je aan een postpartum depressie lijdt, in de volksmond beter bekend als een postnatale depressie? Misschien kan Moeder & Baby jou helpen.


Nieuws

14/12/2017

Filmvertoning 'Das Fremde in mir'
22 maart 2018 - 18.30u

Dit met veel juistheid en empathie vertelde drama tackelt een onderwerp...

6/12/2017

Postpartum psychose

Dokter Kristiaan Plasmans spreekt over postpartum psychose

13/06/2017

Zorgneticuro op bezoek

Zorgnet Icuro bezocht MoederBaby en maakte het volgend filmpje, zeker...Nog vragen?

Heb je nog vragen over de behandeling of ondersteuning van Moeder & Baby of wens je bijkomende informatie?
Je kan steeds contact opnemen met ons via het contactformulier.Moeder & Baby maakt deel uit van

Emmaus
PC Bethanië


Deze website werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cera’

Cera


Moeder & Baby is een samenwerkingsverband tussen

Riziv, comité voor geneeskundige verzorging, Vlaamse Overheid, Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis en psychotherapeuten op zelfstandige basis.