Hoeveel kost een behandeling op Moeder & Baby?

Gesprekken bij psycholoog of psychiater

De consultaties bij de psychiater of psycholoog zijn op zelfstandige basis. 

Indien je op gesprek gaat bij de psychiater, betaal je 46,15 euro voor een half uur. Voor een lange consultatie van 45 minuten betaal je 74,18 euro. Voor een gesprek van één uur samen met je partner of andere familieleden betaal je 49,54 euro per persoon. De gesprekken bij de psychiater worden grotendeels terugbetaald door het ziektefonds. 

Een consultatie bij de psycholoog kost 50 euro per uur. Voor de gesprekken bij de psycholoog wordt door de meeste mutualiteiten een beperkte terugbetaling voorzien.

 

Dagbehandeling

De prijs voor dagbehandeling wordt opgesplitst in een gedeelte tussenkomst in daghospitalisatie en een gedeelte remgeld voor honoraria. Je betaalt momenteel ongeveer 6 euro per dag voor dagbehandeling. We rekenen geen meerprijs aan voor je baby (prijzen op 1 januari 2017).

Opname

De prijs voor een opname in een individuele kamer op Moeder &Baby komt overeen met de prijs van een ziekenhuisopname in een meerpersoonskamer. We rekenen geen medische toeslag aan en je betaalt geen meerprijs voor je baby. Voor mensen met een gewone verzekering zonder voorkeursregeling is dit momenteel ongeveer 600 euro voor 30 dagen opname (prijzen op 1 januari 2017).

Hoeveel kost een behandeling op Moeder & Baby?


2
4
6
1
3
5


Over Moeder & Baby

Een baby krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Je maakt als jonge moeder in korte tijd veel veranderingen door: lichamelijk, hormonaal, emotioneel en relationeel. Hierdoor ben je kwetsbaar. Moeder & Baby is een plaats waar moeders met psychische problemen in de periode rond de bevalling samen met hun baby terechtkunnen. De behandeling richt zich zowel op het verminderen van jouw psychische klachten als op de ondersteuning van de relatie met je baby. 

We streven naar een kortdurende behandeling in nauwe samenwerking met betrokkenen, zoals je partner, familie of andere hulpverleners.

Het team van Moeder & Baby bestaat uit verschillende disciplines en werkt samen om jou, je baby en je gezin zo goed mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van je specifieke noden en verwachtingen wordt samen met jou een behandelprogramma opgesteld.

Over Moeder & Baby

 • Huilbaby

  Ik was zo moe en had zoveel van mezelf gegeven. Maar dat leek me nog niet voldoende. Ik dacht dat mijn prille gezin beter af was zonder mij.

  Huilbaby
  Kim
 • Babyblues

  Ik kon niet meer inslapen, was heel angstig en wist niet meer wat te doen. Ik dacht dat ik het niet kon, mama zijn.

  Babyblues
  Anouk
 • Postnatale depressie

  Ik herinner me het moment dat Anouk samen met Lia naar Moeder & Baby vertrok nog goed. Het gevoel was dubbel: verdriet en tegelijkertijd opluchting en hoop. Wat me hard raakte, was het lege wiegje thuis.

  Postnatale depressie
  Gerald

Hulp nodig?

Vermoed je dat je aan een postpartum depressie lijdt, in de volksmond beter bekend als een postnatale depressie? Misschien kan Moeder & Baby jou helpen.


Nieuws

14/12/2017

Filmvertoning 'Das Fremde in mir'
22 maart 2018 - 18.30u

Dit met veel juistheid en empathie vertelde drama tackelt een onderwerp...

6/12/2017

Postpartum psychose

Dokter Kristiaan Plasmans spreekt over postpartum psychose

13/06/2017

Zorgneticuro op bezoek

Zorgnet Icuro bezocht MoederBaby en maakte het volgend filmpje, zeker...Nog vragen?

Heb je nog vragen over de behandeling of ondersteuning van Moeder & Baby of wens je bijkomende informatie?
Je kan steeds contact opnemen met ons via het contactformulier.Moeder & Baby maakt deel uit van

Emmaus
PC Bethanië


Deze website werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cera’

Cera


Moeder & Baby is een samenwerkingsverband tussen

Riziv, comité voor geneeskundige verzorging, Vlaamse Overheid, Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis en psychotherapeuten op zelfstandige basis.