Psycholoog

Tijdens de individuele gesprekken met de psycholoog ligt de focus op jou als persoon. De psycholoog luistert zonder oordeel naar je verhaal en probeert samen met jou de problemen die je ervaart beter te begrijpen. Een psycholoog geeft geen kant-en-klare oplossingen, maar probeert je meer inzicht te geven in je eigen functioneren, helpt je bepaalde gevoelens een plaats te geven en situaties anders aan te pakken.

Daarnaast kan je ook terecht bij de psycholoog voor moeder-baby-therapie. Wanneer je psychische moeilijkheden ervaart na de zwangerschap, heeft dit vaak ook een invloed op het zelfvertrouwen dat je ontwikkelt als moeder of op de band die je voelt met je kindje. Tegelijkertijd kunnen moeilijkheden die je kindje ervaart (slaapmoeilijkheden, veel huilen, eetmoeilijkheden) eveneens een invloed hebben op je welbevinden als moeder.  In de moeder-baby-therapie probeert de psycholoog samen met jou deze moeder-baby-interactie beter te begrijpen en positief te ondersteunen.

Je kan bij de psycholoog ook terecht voor partnergesprekken of gezinssessies.


Moeder & Baby maakt deel uit van

Emmaus
PC Bethanië


Deze website werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van Cera’

Cera


Moeder & Baby is een samenwerkingsverband tussen

Riziv, comité voor geneeskundige verzorging, Vlaamse Overheid, Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis en psychotherapeuten op zelfstandige basis.