In samenwerking met partners van ECK De Kraamvogel, Kind & Gezin, CGG Vagga, CGG Kempen vzw en CGG De Pont organiseert Moeder & Baby op regelmatige tijdstippen multidisciplinair perinataal casusoverleg.
Doel
Het doel van dit casusoverleg is het bevorderen van de eigen en elkaars deskundigheid. Het casusoverleg vindt plaats in een open groep waarbij verschillende partners uit het zorglandschap deelnemen. Door verdiepend na te denken over casusmateriaal, kan je zelf groeien in je rol als hulpverlener. We zetten in op een vrij spreken en uitwisselen van ervaringen in het werk met jonge gezinnen. Op deze manier leer je op een laagdrempelige manier bij over perinatale mentale gezondheidszorg. De contacten met andere hulpverleners zorgen ervoor dat je het hulpverleningslandschap beter leert kennen.
Voor wie
Alle hulpverleners die werken met prille ouders vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van ongeveer één jaar, zijn welkom om hieraan deel te nemen: vroedvrouwen, gezinsbegeleiders, kraamverzorgenden, huisartsen, kinesisten, psychologen, ...
Regionaal en provinciaal
Uit een evaluatie met de partners blijkt dat er zowel vraag is naar regionaal als provinciaal casusoverleg. Het regionaal casusoverleg geeft het voordeel dat je in dialoog gaat met partners waarmee in je praktijk vaker samenwerkt. Het provinciaal casusoverleg heeft als voordeel om inspiratie te vinden bij andere netwerken. Daarom werd beslist beide soorten overleg te organiseren. Alle praktische info en concrete data vind je in de folder hieronder.
Inschrijven
Deelname is gratis, enkel voor het provinciaal casusoverleg betaal je 20 euro. Inschrijving is noodzakelijk via ggz.vormingen [at] emmaus.be (ggz[dot]vormingen[at]emmaus[dot]be). Aanwezigheidsattesten kunnen aangevraagd worden.
Meer weten?
Wil je meer weten over het hoe, wat, waarom en wanneer van dit perinataal multidisciplinair casusoverleg? Download hier de folder.
Geef ons feedback
Met het perinataal casusoverleg trachten we uitwisseling mogelijk te maken tussen verschillende partners. Doel is om de expertise over Perinatale Mentale Gezondheid en Infant Mental Health te vergroten binnen het zorgnetwerk. Daarnaast hopen we dat zorgpartners elkaar beter leren kennen waardoor doorverwijzing en samenwerking vlotter loopt.
Aan de hand van een korte vragenlijst willen we peilen naar jullie feedback zodat we het casusoverleg beter kunnen aanpassen aan de noden en wensen die er leven binnen het zorgnetwerk. Het invullen van deze vragen duurt zo'n vier minuten.