Overslaan en naar de inhoud gaan
kind bij ouder

Voel je je overspoeld of overvraagd door het ouder-schap? Heb je een psychische kwetsbaarheid die met het ouderschap (terug) naar boven komt? Wil je meer geduld hebben met je baby of je kind beter kunnen begrijpen?

De reeks Emotieregulatietraining in het prille ouderschap is speciaal ontwikkeld voor ouders met emotieregulatieproblemen en hun kindje van 0 tot 12 maanden. Het gaat om acht sessies per reeks die plaatsvinden in Zoersel en waarbij je uitsluitend het remgeld van 2,50 euro per sessie betaalt. 

Wat doen we?

In deze reeks bieden we een unieke combinatie van theorie en vaardigheidstraining aan de hand van mindfulness en DGT.

Mindful Ouderschap is een methode ontwikkeld door professor Susan Bögels om stress in de opvoeding en automatische ouderlijke reactiepatronen te herkennen, begrijpen en verminderen.

Daarnaast zullen ook elementen toegepast worden vanuit de Dialectische Gedragstherapie (DGT), ontwikkeld door professor Marsha M. Linehan. DGT is een vorm van cognitieve gedragstherapie, waarin gewerkt wordt aan een betere emotieregulatie. Deze vaardigheden zijn in deze reeks specifiek toegepast op het leren reguleren van eigen emoties en die van de baby om sterker in het ouderschap te staan. We zetten in op ervaringsgericht leren met en zonder baby.