Overslaan en naar de inhoud gaan
babyvoetjes
Bethanië ggz
9:00 tot 12:00

Het provinciaal perinataal casusoverleg werd dit jaar in een nieuw format gegoten. Spreker Tessa Bouali werd uitgenodigd en komt haar uiteenzetting 'Which came first: over de verwevenheid van excessief huilen en perinatale psychopathologie'  brengenNadien wordt de tijd genomen om onderling ervaringen uit te wisselen aan de hand van voorbeelden uit de eigen praktijk.

Voor wie?

Voor zorgverleners die therapeutisch werken met gezinnen in de perinatale periode en verdiepend aan de slag willen rond het thema van excessief huilen.

Praktisch

  • Datum: donderdag 16 november 2023
  • Uur: 9 tot 12 uur
  • Plaats: Gebouw 5 - vergaderzaal Forum 2 
    Bethanië ggz, Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel
  • Kostprijs: 20€

'Which came first: over de verwevenheid van excessief huilen en perinatale psychopathologie'

Ouders van baby’s die excessief huilen, hebben een hogere kans op het ontwikkelen van perinatale psychopathologie dan ouders van baby’s die dat niet doen. Maar baby’s hebben zelf ook meer kans om excessief te huilen wanneer hun ouders last hebben van stemmings- of angstklachten tijdens het peripartum. Welke van de twee komt dan eerst? Maakt de angstige ouder de baby onrustig of is de ouder onrustig omdat de baby zoveel huilt?
In deze workshop staan we stil bij de verwevenheid van excessief huilen en perinatale psychopathologie, om van daaruit enkele implicaties voor zorg te formuleren. We reflecteren met elkaar over good practices in de zorg voor prille ouders en kleine baby’s en maken de vertaalslag naar jouw concrete praktijkervaring en vragen.

Tessa Bouali

Wie is Tessa Bouali?

Tessa Bouali is klinisch psycholoog en psychodynamisch psychotherapeut. Sinds het begin van haar loopbaan heeft ze zich toegelegd op het werken met de allerkleinsten en hun ouders. Eerst werkte ze in het Kinderpsychiatrisch Centrum te Genk binnen de observatiegroep peuters en kleuters, waarna ze de overstap maakte naar het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (GGG) VAGGA te Antwerpen. Hier werkt ze tot op heden binnen het infantteam (0-5 jaar) en bouwde ze mee de ouder-baby werking uit.

Meer info in de folder onderaan.